Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Fascism is coming to town ...


Ναι, λοιπόν, και κάπως έτσι το όνειρο ορισμένων έγινε πραγματικότητα, ένα γνήσια φασιστικό κόμμα (εθνικιστικό αν προτιμάτε με πιο πολιτικά ορθούς όρους) εισήλθε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, ο Λαικός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή. Το προβληματικό, όμως, δεν είναι ότι το εν λόγω κόμμα εισήλθε στη Βουλή, άλλωστε σε αυτό το καημένο ίδρυμα έχει μπει και η σάρα και η μάρα, που λέει και λαός. Το πρόβλημα είναι ότι η εν λόγω ομάδα έχει εδραιωθεί για τα καλά και στο κοινωνικό γίγνεσθαι.

Ιστορικά στη μεταπολιτευτική ιστορία της Ελλάδας ο Εθνικισμός ποτέ δεν εκπροσωπήθηκε στην κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας (με μοναδική, ίσως, εξαίρεση το ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη, το οποίο ήταν μάλλον μια πατριωτική μελιτζάνα, παρά ένα γνήσια εθνικιστικό - φασιστικό κόμμα), αν και πάντα ύφερπε σε όλα τα κοινωνικά στρώματα. Η μεγάλη του αποκάλυψη έγινε στις εκλογές της αποφράδας 6ης του Μάη με την είσοδο της Χρυσής Αυγής και μάλιστα με πολύ καλό ποσοστό. Η είσοδος της βέβαια, αν δούμε σαν σύνολο την παγκόσμια ιστορία, είναι απόλυτα δικαιολογημένη. Το ίδιο είχε συμβεί και στη μεγάλη κρίση του 1929, όπου η Γερμανία, η Ιταλία, η Ισπανία και η Ελλάδα στράφηκαν σε εθνικιστικά - φασιστικά - ναζιστικά κόμματα. Μάλιστα από τους πρώτους που στράφηκαν σε αυτά τα κόμματα ήταν οι πρώην αστοί, που είχαν χάσει το ανώτερο βιωτικό επίπεδο που απολάμβαναν. Ο λόγος απλός : Ήταν οι μόνοι που έδιναν τότε ελπίδα. Και πως να μην δώσεις ελπίδα, αν ρίχνεις το φταίξιμο σε άλλους, και απλά τους ρίχνεις στο περιθώριο. Παραδείγματος χάριν αυτό που έλεγε ο Χίτλερ για τους Εβραίους (Γιατί αυτός να έχει αυτοκίνητο, ενώ εσύ όχι) δεν διαφέρει από αυτό που λένε τα λεβεντόπαιδα ότι θα πετάξουν όλους τους μετανάστες από τα νοσοκομεία, ώστε να περιθάλπονται μόνο οι Έλληνες.

Ήδη τα πρώτα δείγματα γραφής των μελών της εν λόγω ομάδας φάνηκαν - και φυσικά δεν αναφέρομαι στην πιπίλα Κανέλλη - Δούρου, πολλή αξία από το πουθενά τους δώσαμε - αλλά στους μετανάστες που γρονθοκοπούνται καθημερινά από τα μέλη της οργάνωσης. Και κάποιος εύλογα λέει '' Γιατί αυτοί είναι καλύτεροι ; '' Και εν μέρει έχουν δίκιο. Αλλά την κύρια ευθύνη για την κατάσταση με τους μετανάστες - λαθρομετανάστες φέρει το ίδιο το Κράτος και οι Κυβερνώντες. Γιατί και άλλα κράτη έχουν αρκετούς μετανάστες το μπάχαλο, όμως, της Ελλάδας δεν γίνεται.

Στην τελική δεν πρέπει να λησμονούμε ότι και οι μετανάστες είναι άνθρωποι και η αξία τους δεν μειώνεται από διάφορους χαρακτηρισμούς. Οπότε το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί μόνο με ανθρωπιστικά μέσα μπορεί να λυθεί. Και σε καμία περίπτωση ανθρωπιστικό μέσο δεν θεωρείται ούτε η δράση της Χρυσής Αυγής, αλλά ούτε και η πρόταση του νεανικού λαικού ήρωα Τσίπρα για αθρόες και άνευ όρων Ελληνοποιήσεις ...

Α και κάτι άλλο προς τους άπαντες Δημοκράτες που το παίξανε θιγμένοι μετά το Fashion show στον ΑΝΤ1, όλοι, σαν σε διατεταγμένη υπηρεσία συμφώνησαν στο βασικό ''αυγό του φιδιού'', ''εκκολάφθηκε'' κλπ κλπ. Κανείς, ομως, δεν είπε πως αυτό επωάστηκε, γιατί ,κύριοι και κυρίες, για να σπάσει το αυγό πρέπει να ζεσταθεί πρώτα και γι αυτό φέρετε όλοι ευθύνες είτε λέγεστε ΣΥΡΙΖΑ είτε λέγεστε ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου