Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Σκοπός δημιουργίας του ιστολογίου ...

Όπως δηλώνει και το όνομα του το ιστολόγιο δημιουργήθηκε με μοναδικό σκοπό να αποτελέσει μια μορφή ουσιαστικής φιλελεύθερης πληροφόρησης και σχολιασμού των γεγονότων που αυτή τη στιγμή, δυστυχώς, λείπει σε μεγάλο βαθμό. Το ιστολόγιο επίσης θα φιλοξενεί βασικές ενότητες φιλελεύθερου προβληματισμού, ο οποίος, δυστυχώς, είτε είναι άγνωστος σε πολλούς ή μεταδίδεται διαστρεβλωμένος από διάφορους αυτόκλητες ''φιλελεύθερους'' με αποτέλεσμα να μην μπορεί και ο κόσμος να εξαγάγει καίρια συμπεράσματα όχι μόνο για την ουσία του Φιλελευθερισμού, αλλά και την πρακτική σημασία του στην καθημερινότητα των πολιτών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αντίθεση με την λανθασμένη αντίληψη ότι ο Φιλελευθερισμός αφορά μόνο το οικονομικό μοντέλο μιας χώρας, ο Φιλελευθερισμός αφορά και την απελευθέρωση στην κοινωνία και την προάσπιση των προσωπικών - ατομικών και πολιτικών ελευθεριών. Φυσικά αυτές οι τελευταίες διαστάσεις του Φιλελευθερισμού σκόπιμα αποκρύπτονται για λόγους κομματικής μικροπολιτικής και δη και στη χώρα μας, γι αυτό και θα τύχουν εκτενούς αναφοράς.

Η χώρας αδιαμφισβήτητα κατέχει τα πρωτεία στην παντελή απουσία Φιλελεύθερης Παιδείας, ένα κενό που στα πλαίσια του δυνατού θα προσπαθήσει να καλύψει το παρόν ιστολόγιο.

Aξίζει, λοιπόν, όλοι να γνωρίσουμε το Φιλελευθερισμό, τη μόνη ιδεολογία που μπορεί να προασπίσει την κοινωνική συνοχή και τις ατομικές ελευθερίες, ειδικά σε μια περίοδο που προσβάλλονται βάναυσα από την καθεστηκυία ιδεολογική τάξη πραγμάτων.


Καλή Ανάγνωση ...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου